יציאות של תינוק שאינן באופן עצמאי

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

20/02/2011 | 00:10 | מאת: עמליה

בני בן חצי שנה, נולד פג בשבוע 32. עד גיל ארבעה חודשים הכלכלה הייתה חצי יניקה וחצי סימילק אדוונס. היציאות היו בערך אחת לחמישה ימים. הבנתי שזה בסדר כל עוד הוא יונק. כשהפסיק לינוק, היציאות נעשו דווקא נדירות יותר וקשות מאוד, ממש עצירויות. בגלל שהתקשה לעשות וסבל מאוד מבטן קשה, התחלתי לעזור לו - לכופף את הרגליים לבטן, לעסות את הבטן ולגרות את פי הטבעת עם מגבון ועם מעט משחת עדינול. כך במשך מספר שבועות, מכיוון שהתקשה לעשות לבדו. לפני כשבועיים ניסיתי להתחיל לתת לו מזון מוצק, מעט רסקי ירקות שונים, ובמקביל עברתי לאופטימיל. תדירות היציאות נעשתה תכופה יותר והוא עושה כבר פעם ביום (שזה מאוד משמח), אך לרוב בהתחלה יש יציאה של מעין "גללים" קטנים וקשים מאוד, כשאחריהם - צואה "משחתית" רכה יותר וקלה. בימים האחרונים הצואה ממש רכה ומרגיש לי שהוא היה יכול לעשות אותה בלי עזרתי אך איני רוצה שיסבול. בקיצור... הוא עדיין אף פעם לא עושה לבד בחיתול אלא רק אחרי עזרה שלי. אני מרגישה לא נורמאלית שבמשך כחודשיים הוא לא עושה את צרכיו לבד אלא רק עם עזרתי. אמנם התדירות גברה והצואה התרככה מאוד לאחר השינויים בכלכלה, אך עדיין הוא עושה רק אחרי התערבותי. אגב, גם עם הברזל הפסקתי בשבועיים האחרונים ואני מפחדת לחזור אליו שמא הוא היה אחד הגורמים לעצירות. האם התרגל? האם זה מצב הפיך? איך אני יכולה לגרום לו לעשות לבד בחיתול באופן עצמאי וללא התערבות חיצונית??

הגירוי ליציאה בפי הטבעת הפך בטעות להרגל אך מהרגל אפשר להיגמל.אך צריכה להפסיק לעשות גירוי מכוון ליציאה ולאפשר לו לחוות את הצורך ליציאה ולעשות יציאה באופן עצמוני-הוא יחוש תחילה בהתכווצות של המעי הגס ובעיקבותיו הרפיה של פי הטבעת וילמד להרפות את פי הטבעת וללחוץ לשחרור היציאה.כדי להקל עליו את שלב המעבר אני ממליצה שתתני לו מרכך צואה נורמלקס כפית אחת של אבקה ב50 מל של שתיה פעם ביום כך שהיציאה תהיה כל הזמן רכה ותצא בקלות.בהדרגה הוא ילמד שזה תלוי רק בו ולא בגירוי חיצוני.להערכתי מתן הנורמלקס צריך להמשך לפחות חודשיים של יציאות ספונטניות כל יום ואז לרדת בהדרגה ליום כן יום לא לשבועיים והפחתה נוספת עד הפסקה .אשמח לשמוע איך אתם מתקדמים.

23/02/2011 | 07:48 | מאת: עמליה

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער