עצירות אצל תינוקת בת שבעה חודשים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

02/09/2019 | 09:23 | מאת: אמא

לפני כחודש בערך התחלתי לשלב לביתי בת שבעת החודשים פירות מרוסקים- תפוח ונקטרינה\אפרסק וכן ירקות מהמרק. לפני שבוע שמתי לב שהתחילה מאד להתאמץ ביציאות ומלפני כמה ימים סובלת ממש מעצירות. יש לה כל פעם יציאה קטנטנה אחרי מאמץ . וכבר יומיים לא עשתה יציאה למרות שמנסה הרבה. מה עושים? האם להפסיק את הפירות והירקות לגמריי או לתת לגוף להתרגל?

שלום רב, המלצות: 1. פנו לרופא הילדים, שיהיה בתמונה 2. ריכוך צואה על ידי נטילת נורמלקס. המינון נתקבע לפי משקל אך 6 גרם בבקבוק תמל בערב פעם ביום ירכך את היציאה. חשוב לרכך את היציאה כדי למנוע עצירות מתמשכת. חבל להפסיק את מתן הירקות והפירות. לאחר תקופת הסתגלות עם הנורמלקס אפשר יהיה לרדת במינון בהדרגה. ממליצה מעקב וטיפול גסטרו ילדים

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער