בעיות עיכול מוצקים בגיל 10 חודשים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

12/12/2018 | 21:02 | מאת: אלמוג

בת 9.5 חודשים. מאוד מתעניינת באוכל. מתקשה בעיכול המזון. נראה שכל דבר גורם לה לכאבי בטן. כאבי הבטן לא מופעים מייד אחרי האוכל ולכן קשה לקשר למזון מסוים. עדיין סובלת מגזים, בעיקר בלילה. עולה במשקל בצורה סבירה( יונקת 3-5 פעמים בלילה ). מנסה להבין מה הבעיה או איזו בדיקה ניתן לבצע כדי לגלות מה מפריע לה

מערכת העיכול צריכה להסתגל לעיכול מוצקים, ולפעמים זה תהליך יותר ממושך. אני ממליצה בדרך כלל לחשוף לסוג אחד של מזון כל 3 ימים כך שניתן יותר בקלות לזהות מזון שגורם ליותר סימפטומים. אין בדיקות נוספות. אולי תרבית צואה לנסות לזהות גורם זיהומי כי אולי זה לא המזון

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער