צואה צהובה אצל תינוקת בת 11 חודשים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

30/10/2018 | 11:09 | מאת: צואה צהובה אצל תינוקת בת 11 חודשים

האם צואה צהובה אצל תינוקץ בת 11 חודשים ( יןנקת ואוכלת קצת מוצקים) יכולה להעיד על רגישות לגלוטן? האם יש סיבה לדאוג בשל צואה כזו?

לצבע של הצואה של תינוק בריא אין משמעות רפואית, הצבע מושפע מהמזון שאנו אוכלים ומכמות מילחי המרה שהופרשו כדי לעכל את המזון. יש מקרים נדירים , בעיקר בגיל הילוד, שהצואה יכולה להיות בהירה אפילו לבנה בשל מום מולד בדרכי המרה ואז במקביל לצואה לבנה יש לתינוק צהבת. בוודאות זה לא המקרה .

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער