עצירות אצל ילד בן חצי שנה - יונק

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

21/05/2016 | 16:32 | מאת: יעל י.

ד"ר שלום , רושמת שוב מאחר שלא קיבלתי עדיין מענה ל 2 הודעות אז ריכזתי את הכל בהודעה 1 :) בני בן חצי שנה עדיין יונק הנקה מלאה . ניסינו מטרנה אקסטרה קר אך לא אהב.ביקשתי דוגמית של מטרנה אקסטה קאר קומפורט ומתכוונת לנסות. מגיל חודשיים היציאות שלו השתנו לאחת לשבוע / 10 ימים אך ללא כאב או בכי. התחלנו טעימות ומשלב הטעימות יש יציאות שמלוות בכאב ובבכי ,( אני דואגת לאדות את הפירות והירקות)ונותנת חליטת שזיפים ונותנת מים ( הוא לא ממש אוהב אך נותנת במזרק . בקבוק) במבחן הטעימות גם התגלה כי הוא רגיש לעגבניה הייתה פריחה עורית . הייתה יציאה ב ב13/5 שלוותה בדם רירי ( הייתה יציאה במרקם קשה ולאחר מכן מרקם רגיל ) – ניגשנו למוקד וראו שיש פיסורה קטנה בשעה אחת התדירות כרגע היא אחת לשבוע / 5 ימים אני נותנת כרגע נרות גליצרין ברגע שאני רואה שהוא מתאמץ ובוכה. ( סה"כ ניתנו 3 נרות עד כה ) הוא שוקל 8.5 ק"ג . מה יכולה להיות הבעיה ? האם קיימת בעיה אנטומית ? מה גורם לעצירות ?? האם עלי להתחיל טיפול בנורמלקס? העיניין שעלי להמיס לפי ההוראות 4 גרם ב 50 מל אך הוא עדיין לא לוקח בקבוק . האם ניתן להמיס זאת באוכל ? בנוסף יש לו ניתוח מתוכנן ביוני עקב סיבוב הפין והייתי רוצה להסדיר את עניין היציאות קודם. תודה רבה יעל

1.קרוב לוודאי שהעצירות נגרמה כתוצאה ממעבר למזון מוצק תופעה זו מוכרת. המעי צריך להסתגל. לא מתאים לבעיה אנטומית כי הוא גדל יפה ואינו מקיא. אך חשוב להיות במעקב רופא מטפל. 2.הפיסורה נגרמה על ידי פציעה מצואה קשה. משך החלמה של פיסורה הוא לפחות חודשיים כאשר בכל הזמן יש יציאות רכות שאינן פוצעות ופותחות שוב את הפיסורה. 3.שימוש בנרות גליצרין אינו מומלץ כהרגל מכיוון שגם מגרה את פי הטבעת וגם גורם ללמידה שגויה שהגורם ליציאה הוא חיצוני. 4.הטיפול הנכון הוא ריכוך הצואה על ידי תכשיר שניתן בבליעה. אכן נורמלקס עדיף .אם את מכינה מרק ירקות טחון את יכולה להוסיף 2-4 גרם לנוזל המרק שאת מוסיפה לירקות הטחונים.אך זו מנה קטנה למשקלו. 5.תכשיר נוסף הוא סירופ אבילק 4 מל פעמיים ביום. ע מרשם רופא. בכל מקרה חשוב שתהיו במעקב רופא הילדים שלכם .

08/06/2016 | 11:48 | מאת: יעל י

תודה על התשובה. הינו במעקב כירורג - מבחינה אנטומית הכל תקין אך זיהתה שמבחינה חיצונית יש שוני קל במבנה אך כרגע יש להיות במעקב. המליצה על המשך מתן נורמלקס. מאז שנתנו נורמלקס הוא עושה יציאה ללא כאב לרוב עושה יציאה ליום לעיתים אחת ליומיים התחלנו הסתגלות לבקבוק אז הוא מקבל 4 מ"ג ב60 CC נוטרילון בשעה קבועה וכמובן שותה מים. האם ניתן לתת בננה ? האם לדעתך יש להגדיל את המינון ? תודה יעל

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער