עצירות במשך שבוע אצל ילדה בת שנה ו9 חודשים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

28/07/2015 | 15:37 | מאת: דיאנה

שלום רב, הבת שלי הייתה חולה במשך כשבועיים (דלקת באוזן, אחרי זה פנאומוניה). היא קיבלה 2 סוגי אנטיביוטיקה -מוקסיפן ואחרי זה אזניל. בנוסף לכך, היא מקבלת פעמיים ביום לומינל (קיבלה את הטיפול למשך חודשיים בעקבות פרכוסי חום שהיו לה). בשבוע אחרון היא מתקשה להתרוקן. היא מתאמצת מאוד אך לא מצליחה. השאלה היא האם עצירות היא תוצאה של קבלת תרופות הללו. כי לפני היציאות היו די סדירות ולא קשות כמו אבן. וכל מקרה, מה ניתן לעשות כדי לעזור לה, כי היא ממש סובלת? תודה

העצירות יכולה להיגרם גם על ידי המחלות הזיהומיות וגם על ידי התרופות. בכל מקרה הטיפול הוא ריכוך הצואה עם נורמלקס ולהחיל מוקדם ככל האפשר כדי שגם ההחלמה תהיה יותר מהירה.משך הטיפול בנורמלקס מספר שבועות ואחר כך לרדת בהדרגה עם סיכוי טוב שהעצירות תהיה זמנית. עם העצירות חוזרת צרייך לחזור לנורמלקס .

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער