שאלה

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

10/12/2010 | 20:54 | מאת: שרית

אני מאוד מתעניינת ברפואת עיניים.הנושא מאוד מושך ומסקרן אותי למרות שאני מגיעה מתחום שונה בחיים . ברשותי שאלה שאודה להתייחסותך, אני רואה לעיתים רחוקות בריות עם עיניים טרוטות,כמובן שהכוונה היא לכאלו שבאופן קבוע נמצאים במצב זה . שאלתי היא : מה הסיבה לתופעה זו ? והאם תופעה זו של עיניים טרוטות מעידה על מחלה כרונית כלשהי ? בברכה, שרית .

שרית שלום! "עיניים טרוטות" הכוונה לעיניים חולניות, או עיניים חסרות ריסים ופגיעות לאור. קיים מגוון רחב של סיבות למראה עיניים חולני - כמו מחלות כלליות קשות (סרטן, אי ספיקת לב, כליות, אי ספיקה של המערכת הנשימתית וכו'). רגישות לאור יכולה להופיע במצבי חולי של העין שמערב את הקרנית, כמו דלקות כרוניות שונות. איבוד ריסים קורה, לעיתים, כתוצאה מנטילת תרופות כמותראפיות כחלק מטיפול במחלת הסרטן. בברכה, ד"ר ניר זיידר.

מנהל פורום צניחת עפעפיים