ראיה כפולה

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

25/11/2010 | 07:02 | מאת: ענת

שלום רב. התפתחה אצלי ראיה כפולה עקב בעיית יתר פעילות של בלוטת התריס, טופלתי במרקפטיזול ועקב כך הגעתי לתת פעילות של בלוטת התריס. עקב כך הפסקתי לקחת את התרופה כמובן לפי הוראת הרופאה אבל הבעיה של הראיה אינה משתפרת. מה עןשים?

ענת שלום! מעורבות ארובות העיניים ביתר פעילות בלוטת התריס שכיחה ויכולה לגרום לפגיעה בשרירים המניעים את גלגל העין ולהביא לתלונות של כפל ראייה. בשלב הראשון של המחלה - השלב הדלקתי - שיכול להימשך מספר חודשים - הטיפול הוא שמרני תרופתי (בסטרואידים בד"כ). בשלב השני - השלב ההצטלקותי - שבו הדלקת שכחה - ואם עדיין נותר כפל ראייה - הטיפול הוא במשקפיים עם פריזמות או כירורגי בניתוחי פיזול (על שרירי העיניים). הייתי פונה להתייעצות בהקשר של כפל הראייה לרופא עיניים מומחה פזילה. בברכה, ד"ר ניר זיידר רופא עיניים מומחה בפלסטיקה של העין http://sites.google.com/site/nirseider/ אתר אינטרנט

מנהל פורום צניחת עפעפיים