שאלה

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

16/06/2010 | 15:24 | מאת: סופיה

שלום, בתי בת חודשיים וחצי, הבחנתי שעין אחת שלה נראית קטנה מהשניה. רופא עיניים אמר כי העיניים שוות בגודלן אך מפתח העפעפיים כדבריו שונה, העפעף כאילו סגור יותר והעין נראית יותר קטנה. האם מצב זה יכול להתרפא מעצמו בהמשך? האם ישנם סיכונים במצב זה? מה האופציות לטיפול? אשמח לתגובה. תודה רבה ויום טוב.

סופיה שלום! תודה על שאלתך. התיאור שלך על מפתח עפעפיים קטן יותר בילדה בגילה של בתך יכול להתאים לפטוזיס (צניחת עפעף) מולד. כדאי להיות בשנה הראשונה לחיים במעקב של רופא עיניים לילדים על מנת לשלול בעיות אחרות במבנה העין, כמו למשל הפרעה בתישבורת של העין (המצריכות, לעיתים, שימוש במשקפיים או כיסוי של העין הטובה) - מצבים שלעיתים מלווים פטוזיס מולד. אם שולי העפעף הצנוח נמצאים מעל האישון - הרי שאין הפרעה לראייה וסכנת התפתחות עין עצלה נמוכה - ולכן יש להמתין עם תיקון ניתוחי של הפטוזיס לפחות לגיל 4-5 שנים (טרום בית ספר) - ואולי אף מעבר לכך. אם העפעף הצנוח מכסה את האישון - קיימת דחיפות יחסית בביצוע התיקון הכירורגי - על מנת לאפשר ראייה בעין ולמנוע התפתחות עין עצלה. אם יומלץ בעתיד על תיקון כירורגי של הפטוזיס (קוסמטי או תיפקודי) - הייתי מציע להתייעץ עם רופא עיניים מומחה לניתוחי לעפעפיים (אוקולופלסטיקאי). בברכה, ד"ר ניר זיידר רופא עיניים מומחה בפלסטיקה של העין http://sites.google.com/site/nirseider/ אתר אינטרנט

מנהל פורום צניחת עפעפיים