צניחה בעפעף אחד

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

30/05/2010 | 10:36 | מאת: עופרה

שלום , אני אשה בת 48 ומזה כשנתיים אני מרגישה שיש לי צניחה בעפעף אחד יותר מהשני .. לפני כמה שנים היה לי פציאליס (שיתוק בחצי פנים ) שעבר , אבל השאיר כמה מזכרות .. זו אחת מהן .. רק שלקח זמן עד שזה בא לידי ביטוי , בגלל הגיל . אני גם מרכיבה עדשות מגע ומתאפרת והעדשה הימנית מתלכלכת יותר מהשניה .. נוצר שם מין "חצי ירח" כזה על העדשה ואני צריכה לנקות אותה כמה פעמים ביום .. בקיצור לא נעים .. עד מציק שאלתי :האם קופת חולים משתתפת בהוצאות הניתוח בהתחשב בנסיבות ואם לא -באיזה מקרים קופות החולים כן משתתפות ? ומה עלות ניתוח כזה ?

עופרה שלום! פציאליס (שיתוק עצב הפנים) בד"כ גורם להיחלשות של השריר הסוגר את העפעף באותו צד, ולכן - לרטרקצייה של העפעפיים (פתיחת יתר של העין) - ובמצב זה לעיתים דווקא העפעף העליון בצד האחר ייראה צנוח. לעיתים, בתהליך ההתאוששות של העצב - נוצר מצב של "פעילות יתר" של העצב ולכן - סגירת יתר של העין (בלפארוספזם). צניחת עפעפיים יכולה להתפתח עם השנים גם ללא קשר לשיתוק הפציאליס. ייתכן שלהרכבת עדשות המגע יש תפקיד בהתפתחות הצניחה (התרופפות התאחיזה של השריר המרים את העפעף ללוחית העפעף עקב המניפולציות הידניות של העפעפיים בזמן הרכבת העדשות; או עקב התפתחות דלקת לחמית אלרגית בגלל השמוש בעדשות מגע לאורך זמן הגורמת להפרשות על גבי העדשה). יש צורך, כמובן, בבדיקה והתרשמות ממקור ראשון (למרות התיאור היפה שהעברת...). קיים תחום "אפור" בנושא הביטוחים של קופות החולים בנושא ניתוחי העפעף שנמצאים בסל הבריאות. אישור הפרוצדורה תלוי באיזו קופה את מבוטחת, בדרגת הא-סימטרייה ובהפרעה תיפקודית שמתבטאת בהפרעה בשדה הראייה העליון. מובן, שאחד החסרונות הוא שבמסגרת הקופה יש קושי לבחור את הרופא המנתח. המחיר תלוי בסוג הניתוח (קיים מיגוון ניתוחים להרמת העפעף, ובחד- או דו - צדדיות) וכן במיקום הניתוח (תעריף השימוש בחדר ניתוח) ושכר המנתח שמשתנים ממקום למקום וממנתח אחד למישנהו. אני מקווה שעניתי לשאלותייך. בברכה, ניר זיידר.

מנהל פורום צניחת עפעפיים