צניחת עפעף שמאלי

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

23/03/2012 | 19:55 | מאת: ב

שלום עברתי ניתוח בבית החזה בריאה שמאלית "שוואנומה " כתוצאה מהניתוח אני סובל עכשיו מצניחת עפעפ רציתי לשאול אם ניתן לעשות משהו בעניין

שלום לב', להרמת העפעף תורמים שני שרירים: הלבטור פלפבראליס - השריר העיקרי המרים את העפעף ושריר ע"ש מילר שהוא השריר המשני המסייע להרמה. עיצבוב השריר ע"ש מילר מתבצע ע"י מערכת העצבים האוטונומית שמהלכה האנטומי מעט מורכב ובחלקו עובר דרך אפקס ("חוד") הריאות. במהלך ניתוח שמערב את חוד הריאות עלול להיפגע העיצבוב האוטונומי של שריר המילר באותו צד ולגרום לצניחה של 1-2 מ"מ של העפעף באותו צד (בלשון המקצועית - סינדרום הורנר). בבדיקה ע"י רופא עיניים ניתן להתרשם מן המצב. מניסיוני - ניתוח עפעף לרזקצייה של שריר המילר, בסיכוי גבוה פותר את הבעייה ומביא לתוצאה טובה ולגובה סימטרי של העפעפיים. בהצלחה, ד"ר ניר זיידר רופא עיניים מומחה בפלסטיקה של העין http://sites.google.com/site/nirseider/ אתר אינטרנט

מנהל פורום צניחת עפעפיים