שאלה בענייני עפעפיים למרכיבי עדשות מגע

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

24/05/2010 | 08:09 | מאת: ספיר

אהלן. יש לי קוצר ראייה גבוה ואני מרכיבה עדשות מגע כבר כמה שנים טובות. בחודשים האחרונים שמתי לב שהעפעף הימני שלי יותר צנוח מהשמאלי. מה ניתן לעשות עם זה ?

דר.ספיר היקרה, שלום! בזמן הרכבת והסרת עדשות מגע על פני העין מתבצעת מניפולציה של מתיחת העפעפיים באמצעות האצבעות, במיוחד בקרב מרכיבי עדשות קשות. עקב מתיחת העפעפיים עלולה להתרופף התאחיזה של השריר המרים את העפעף ללוחית העפעף. כתוצאה מכך - צונח העפעף. בבדיקת העיניים יש להתרשם ממנח העפעף ולבדוק אם קיימים מצבים אחרים בעין, כדלקת אלרגית, הקשורים להרכבת עדשות מגע. אם צניחת העפעף מפריעה להרכבת העדשות, לראייה, או גורמת לא-סימטרייה בולטת של מפתח העפעפיים - ניתן לתקנה באופן כירורגי. בברכה, ניר זיידר.

מנהל פורום צניחת עפעפיים