פטוזיס לאחר ניתוח עם קנולציה בצוואר

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

14/11/2019 | 22:16 | מאת: שרה

שלום, בני בן החודש וחצי עבר ניתוח לב פתוח שבמהלכו נעשתה קנולציה בצוואר על מנת לחבר את מכונת הלב-ריאה. לאחר הניתוח ראינו שיש פגיעה בעין בצד בו ביצעו את הקנולציה. אבחון הרופאים הוא פטוזיס. העין הפגועה פחות פתוחה מהשניה, האישון בה יותר קטן והעפעפיים אדומים לסירוגין. רציתי לדעת האם ברוב המקרים הללו הדבר הוא קבוע או שהעצב הפגוע מחדש את עצמו? והאם יש משהו שניתן לעשות (כדוגמת דיקור סיני או תרופות למיניהן)? תודה מראש.

שרה יקרה שלום! העיצבוב של השריר ע"ש מילר, השריר המשני (לשריר הלבטור פלפבראליס) העוזר להרמת העפעף עובר מבחינה אנטומית בצוואר. פרוצדורות כירורגיות של הצוואר, המלוות בחתך, המטומה ובצקת עלולות לפגוע בעיצבוב זה ולגרום לפטוזיס קל באותו צד. מצב זה קרוי בספרות הרפואית סינדרום ע"ש הורנר, והוא מאופיין גם באישון מעט צר יותר ובחוסר הזעה באותו צד של הפנים. קיימת אפשרות לתיקון כירורגי, אך הייתי מתרחק לפחות חצי שנה (ובילדים קטנים אף יותר) ומקווה לשיפור עצמוני. אינני מכיר טיפולים שאינם קונבנציונלים למצב זה, אך אין לי התנגדות לכך, אם זה מרגיע את ההורים שירגישו שמיצו כל האפשרויות לפיתרון הבעייה, ובייעוץ רופא ילדים. בברכת בריאות, ד"ר זיידר. www.oculoplastics.co.il

מנהל פורום צניחת עפעפיים