צניחת עפעף מלידה ..מה הסיבה

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

21/10/2018 | 02:22 | מאת: מרים

ילדתי לפני שבוע ילדה עם עפעף צנוח . רופא העיניים אמר שאין מה לעשות לפני גיל 3 חודשים. השאלה שלי מה הסיבה ששריר הלבטור לא התפתח והאם יכול להתפתח אחרי הלידה האם אפשר לפנות לטיפול בשריר ? וואיך אני יכולה לברר מה הסיבה לאי התפתחות הלבטור?

מזל טוב ליולדת הטרייה מרים, הסיבה, אכן, לפטוזיס מולד הוא חוסר התפתחות של הלבטור. אין אנו יודעים את הגורם, אך לעיתים יש מקרים נוספים במשפחה, מה שמעיד על המקור הגנטי של הבעייה. מקובל להמתין מס' חודשים להתפתחות היילוד על מנת לבצע הערכה מדוקדקת יותר אצל רופא עיניים ילדים, ובד"כ התיקון הכירורגי לא מתבצע לפני גיל טרום בית הספר. יחד עם זאת, אם קיים איום על הראייה ולהתפתחות עין עצלה, בגלל שהעפעף מכסה את האישון, מנתחים מוקדם יותר. בברכת בריאות, ד"ר זיידר.

21/10/2018 | 19:48 | מאת: מרים

תודה

21/10/2018 | 19:53 | מאת: מרים

איך אפשר לברר אם יש מקור גניטי.. והאם אפשר לדעת במהלך ההריון או לפני את הסכוי לפטוזס

מנהל פורום צניחת עפעפיים