פטוזיס וסינדרום מרקוס גון

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

27/04/2011 | 21:15 | מאת: נועה

ד"ר שלום, אני בת 26, נולדתי עם פתוזיס ומרקוס גון בעין שמאל. בגיל 19 עברתי בשיבא ניתוח לתיקון הפתוזיס ששיפר בהרבה את מצב הפתוזיס אך "החמיר" את הקפיציות של העפעף. כנראה זה פשוט נראה יותא מכיוון שהעפעף פתוח יותר. בשנים האחרונות אני שמה לב שהעפעף שלי זז גם כשאני פשוט מדברת בצורה רגעוה. כמובן שכאשר אני אוכלת או מפהקת הוא לחלוטין משתולל. בכול אופן אני ממש מרגישה אותו קופץ ועם הזמן זה יותא ויותר מפריע לי. קראתי באינטרנט על תופעה של הזרקת בוטוקס בכדי "להרגיע" את העין. הבנתי שזה לא לחלוטין פותר את הבעיה אלא רק משפר. יש סיכוי שהטיפול הנ"ל מבוצע בארץ איפשהו? או אולי יש טיפול אלטרנטיבי? ניתוח? בשיבא נאמר לי שיש ניתוח של ניתוק העפעף לחלוטין מהעין.. קצת צרם לי. תודה מראש. נועה

נועה היקרה שלום! הסינדרום על שם MARCUS GUNN הוא אחת הצורות הנדירות של פטוזיס מולד שבו "זכית", לרוע המזל. המצב נובע מ"בילבול" שנוצר בעיצבוב, במהלך ההריון: העצב החמישי שמעצבב באופן נורמלי רק את שרירי הלעיסה צומח באופן לא תקין ומעצבב גם את שריר הלבטור המרים את העפעף. עקב כך נוצרות תנועות לא רצוניות של הרמת העפעף בזמן תנועות עם הפה (פיהוק), או לעיסה של אוכל. הפיתרונות הכירורגים כפי שכבר נוכחת במהלך השנים אינם תמיד אופטימלים. ניתוח פטוזיס חד-צדדי מהווה תמיד אתגר, במיוחד כשמדובר בסינדרום מרקוס גאן. על מנת לבטל את הפעילות של העפעף ש"קופץ" לפי תיאורך, ניתן במהלך ניתוח התיקון להשתלת הסלינג (מתלה העפעפיים, לתיקון הפטוזיס) - לכרות את הלבטור (השריר המרים את העפעף) ובכך לנסות "לבטל" את הקפיצות. אפשרות אחרת, כפי שאת מציינת היא להזריק בוטוקס על מנת לשתק באופן זמני את הלבטור ולאפשר פתיחת העין באמצעות הסלינג שהושתל, בלבד. קיימים מקומות שבהם מבצעים ניתוח דו צדדי עם השתלת סלינג על מנת להגיע ליתר סימטרייה של העפעפיים, אך קשה לשכנע לעיתים את הפציאנט לנתח גם את העפעף הבריא. שוב, הפתרונות אינם מושלמים... אני סבור שבתל השומר, המקום בו נותחת לראשונה, יש המידע והכישורים הנדרשים אם יהיה צורך בהתערבות כירורגית נוספת. יום טוב ובהצלחה, ד"ר זיידר.

28/04/2011 | 15:40 | מאת: נועה

ד"ר שוב שלום ותודה על התשובה המהירה והמעמיקה. רק ברצוני לחדד ולשאול שוב אם התהליך עם הבוטוקס נעשה בארץ. בשיבא נאמר לי שהם לא מבצעים את התהליך. ולא מצאתי מידע בשום מקום אחר. ברחבי האינטרנט בכול אופן. שוב תודה וסופש מוצלח נועה

06/07/2013 | 23:46 | מאת: ליטל

לבני יש מרקוס גאן, ואשמח מאוד לשוחח עמך. אם תוכלי לכתוב לי אשמח - [email protected] ובכל מקרה בהצלחה

מנהל פורום צניחת עפעפיים