בצקת בעין לאחר ניתוח פטוזיס

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

06/12/2017 | 23:43 | מאת: בצקת בעין לאחר ניתוח פטוזיס

הבעיה שהיתה לי בעין היתה גם פטוסיס וגם בעיה של השריר בעפעף ולכן בוצע ניתוח והתפרים היו גם מבפנים וגם מעל העפעף חיצונית שבוע לאחר הניתוח הוצאו התפרים והרופא המנתח אמר שיש לי בצקת ויקח המון זמן (כחודש) עד שהנפיחות תרד וצריך לטפל בבצקת אצל רופא עיניים בקופת החולים. הרופא המנתח נתן לי גם טיפות עיניים ((סטרואידים) למשך שבועיים. שאלתי מהי בצקת ולמה זה קרה והאם זה מסוכן כי בינתיים כתוצאה מהניתוח גם הראייה שלי מטושטשת ותשובתו היתה שאלך להגדיל את המספר של משקפי הראיה שלי. תשובותיו של הרופא לא נראו לי רציניות ואולי אף היתה בהן מעין אדישות. אני בלחץ נוראי ולא מקבלת הסבר מהמנתח מה קורה איתי האם הבעיה יכולה להפתר או שזה יהיה כרוני והאם זה יכול להוביל לאיבוד הראיה בעין אודה לכם מראש אם תןכלו להתייחס לבעיה שלי ולתת לי תשובות ברורות וגם אולי מה אני צריכה לעשות בנושא ולאן לפנות יעל

יעל, שלום! אכן, ניתוח שבו משלבים הסרת עודפי עור (בלפארופלסטי) מן העפעפיים ותיקון של הפטוזיס (בגישה אחורית לעפעף) - כרוך בתקופת החלמה ממושכת יותר ונפיחות (המטומה / בצקת) שלוקח זמן עד שנסוגים. הרמת עפעפיים יכולה להיות כרוכה בשינוי אופטי בעין, אך הייתי ממליץ להמתין לפחות שישה שבועות מהניתוח לפני עדכון המשקפיים. הייתי ממשיך, כמובן, מעקב אצל הרופא המטפל / המנתח. בברכת בריאות, ד"ר זיידר.

09/12/2017 | 17:41 | מאת: תודה לד"ר ניר זיידר

תודה רבה לד"ר ניר זיידר קודם כל על תשומת הלב וההתייחסות לבעיה שלי וכן על התשובה המפורטת והמרגיעה שקיבלתי. אמשיך לטפל בנושא כהצעתך. תודה רבה רבה יעל

מנהל פורום צניחת עפעפיים