צניחת עפעפיים

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

21/05/2010 | 08:43 | מאת: גלית

בוקר טוב, יש לי בן בגיל שנתיים. הוא נולד עם צניחת עפעף בעין השמאלית שלו. האם עלולה להיגרם לו הפרעה בראייה בעתיד ? תודה מראש גלית

גלית שלום! צניחת עפעף מולדת (פטוזיס מולד) בילד עלולה לגרום להפרעה בראייה אם שולי העפעף נושקים או מכסים את האישון. כתוצאה ממצב כזה עלולה להתפתח עין עצלה, מאחר שהילד אינו "משתמש" בעין זו לראייה ומסלולי הראייה במח אינם מתפתחים באופן נורמלי. במצב כזה קיימת התווייה למהר ולתקן את הפטוזיס בניתוח בגיל צעיר על מנת למנוע התפתחות עין עצלה. בחלק ניכר מצניחות העפעפיים בילדים העפעף אינו מכסה את האישון ואין סכנה להפרעה בראייה. כאן מומלץ לחכות עם ניתוח עד גיל טרום בית הספר (גיל 5-6 שנים) - אז הרקמות והאנטומיה של העפעף בשלות יותר - וההצלחה הניתוחית טובה יותר (מבחינת רמת העפעף והסימטרייה אליה מגיעים). כמובן שבכל גיל כדאי שהילד יהיה במעקב רופא עיניים על מנת לשלול מצבים נלווים נוספים בעין שעלולים לגרום להפרעה בראייה, כמו למשל הפרעה בתישבורת (אופטיקה) של העין שמצריכה, לעיתים, התאמת משקפיים. בברכה, ד"ר ניר זיידר רופא עיניים מומחה בפלסטיקה של העין http://sites.google.com/site/nirseider/ אתר אינטרנט

מנהל פורום צניחת עפעפיים