ניתוח פטוזיס דו-צידי

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

20/04/2011 | 16:59 | מאת: זהבה נוב

בס"ד, שלום דוקטור, בעלי, בן ה-73 , אובחן כסובל מפסוידופקיה דו-צידית (מה זה???). לדעתי- המצב אצלו מולד ולא נרכש. בהנחיות לניתוח פטוזיס דו-צידי נרשמו האבחנות הללו: העפעף העליון מכסה את הגבול של האישון בשתי העיניים.תפקוד הלבטור-די טוב (מה זה???).תנועת גלגלי העיניים-מלאה.מבחן אפרין-חיובי.(מה זה???) ....קיבל הסבר מפורט לגבי הניתוח....כולל סיכויי הצלחה וסיבוכים.... אז זהו, לגבי הסיבוכים-כל מי שאנחנו שואלים ושאלנ די הרבה אנשים,מזהיר אותנו מניתוח כזה ועוד בשתי העיניים,משום שאף אחד מהאנשים (הרבים) שדיברנו איתם-לא יצא מרוצה מהניתוח.לחלקם הופיעה אפילו הרעה משמעותית במצב,והם צריכים ללכת עם רטיה על העין!!! מצד שני-רופאת העיניים הזהירה-שאם לא ינותח-הוא עלול להתעוור!! אנא הסברך המפורט ביותר האפשרי במסגרת זו,מה בדיוק עושים בניתוח לצורך הרמת העפעפיים ??? מהם הסיכונים והסיבוכים בניתוח כזה??? מה קורה במידה שהניתוח לא משיג את מטרתו??? מהו צפי הזמן להחלמה, והאם במצב המתואר לעיל-הניתוח הוא אכן בבחינת הכרח. תודה מראש.

זהבה שלום! פסוידופאקיה דו צדדית - הכוונה למצב לאחר ניתוחי קטרקט בשתי העיניים. תיפקוד הלבטור די טוב- הכוונה לכך שהשריר המרים את העפעף בעל פעילות תקינה. מבחן אפרין חיובי - הכוונה שבמהלך בדיקתו - טיפטוף טיפת אפרין לעינו של בעלך הרים את העפעף לרמה טובה. עקרונית, ניתן לנתח את שתי העיניים בו זמנית, או לנתח עין אחת וכעבור מס' שבועות את העין השנייה. הניתוח הוא אלקטיווי ויכול להתבצע בזמן שנוח הן לפציאנט והן לרופא המנתח. אייני סבור שיש סכנת עיוורון בהשארת המצב בעיינו, ואולם הרמת העפעף יכולה לסייע בשיפור הראייה אם העפעף מכסה את האישון ובשיפור שדה הראייה. רוב הפציאנטים שאני מכיר שעוברים ניתוח מסוג זה שבעי רצון. הסיבוכים השכיחים בניתוח הם א-סימטרייה, ויובש של העין אם מתבצעת הרמה גבוהה מידי של העפעפיים. מובן שחשוב ורצוי להינתח על ידי רופא בעל ניסיון בתחום ולהיפגש לשיחה מקדימה עימו לפני הניתוח. בהצלחה וחג שמח! ד"ר ניר זיידר רופא עיניים מומחה בפלסטיקה של העין http://sites.google.com/site/nirseider/ אתר אינטרנט

24/04/2011 | 10:31 | מאת: זהבה

שלום רב, תודה על תשובתך המהירה והממצה. בעלי שואל אם אתה מנתח במסגרת מכבי מגן? אם כן- היכן נמצאת מרפאתך ומהן ימי ושעות הקבלה? תודה,וחג שמח

מנהל פורום צניחת עפעפיים