חזרה לפעילות מלאה אחרי ניתוח לשיקום רצפת האגן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

30/03/2014 | 09:26 | מאת: חנה

שלום, ד"ר פיינר בתחילת חודש מאי אני אמורה לעבור ניתוח שיכלול כריתת רחם, תיקון דפנות הנרתיק וקיבוע כיפת הנרתיק. בהנחה שהניתוח יעבור בהצלחה, רציתי לברר מה הצפי, מבחינת לוח הזמנים: כמה ימי אשפוז מצריך הניתוח? האם ניתן לטוס טיסה ארוכה ( לארה"ב ) כשלושה שבועות לאחר הניתוח? האם יש הגבלות לפעילות פיסית אחרי הניתוח, ולמשך כמה זמן? על תשובתך, אודה. בברכה חנה

חנה שלום, ימי אשפוז 2-4 טיסה ארוכה 3 שבועות לאחר הניתוח - גבולי. יתכן שתרגישי מצויין ולא תהיה בעייה אבל ייתכן שעדיין שעדיין תחושי קצת כאב ו/או חולשה ואז טיסה ארוכה עלולה להיות לא מאד נעימה. הייתי ממתין 4-6 שב' לפני טיסה לארה"ב. מבחינת מגבלות פיזיות - מומלץ להימנע מפעילות אינטנסיבית (בעיקר הרמת משאות כבדים או פעילות ספורטיבית מאמצת) ומיחסי מין למשך 6-8 שב'. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן