כריתת ציסטה ברטולין

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

13/05/2010 | 00:14 | מאת: סיון

אני יומיים לאחר כריתת ציסטה ברטולין סובלת מכאבים עזים. האם זה מצב נורמאלי? איך ניתן להקל על הכאב? כמה זמן עד שאחלים?

סיון שלום, כאב יומיים לאחר פעולה ניתוחית כלשהי יכול להיות נורמלי. עם זאת כריתת ציסטה ברטולין הינה פעולה יחסית קטנה ובד"כ לא אמורה לכאוב לאורך זמן. אם הכאב ממשיך ואינו משתפר כדאי לפנות לבדיקה כדי לשלול הופעת זיהום באזור או המטומה (הצטברות של דם מתחת לאזור הניתוח) אשר עלולה ללחוץ ולגרום לאי-נוחות. תרופות נגד כאבים כגון אופטלגין או תרופות נוגדות דלקת כמו אדויל ונורופן אמורות להספיק. בברכה

06/07/2012 | 16:43 | מאת: בתאל

שלום... בגיל 16 הגיע לי ציסטה ברטולין. ובגיל 19 הציסטה הזדהמה להאבצס והייתי צריכה לעבור ניתוח וזה היה לפני שנתיים. לפני כחצי שנה חזרה לי הציסטה וכל פעם היא קטנה ולאחר המחזור היא גדלה וכואבת עד כדי כך שאני לא יכולה ללכת ומגרד נורא. אמרו לי שאני יכולה לעבור עוד ניתוח אבל הוא כל כך כאב שלא רוצה לעבור את זה שוב ושוב ושוב כיוון שהציסטה חוזרת ללא הפסקה. ברצוני לדעת למה היא חוזרת,מה לעשות כדי שהיא לא תחזור? האם יש עוד משהו חוץ מניתוח? תודה רבה לך בתאל

06/07/2016 | 12:20 | מאת: רולא נאסר

אני לאחר ניתוח כריתת ציסטה בורטולין וכריתת גרנולומה כבר עבר שבוע על הניתוח והכאבים רק מתחזקים והדם לא עוצר עם הפרשות מה לעשות כדי להקל על הכאב איך לטפל בזה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן