קרע דרגה 3B לאחר לידה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

22/12/2013 | 12:07 | מאת: יעל

שלום, לפני שנה ו4 חודשים ילדתי בלידה רגילה שהסתיימה עם קרע בדרגה 3B. מיד לאחר הלידה הועברתי לחדר ניתוח ושם הקרע נתפר ע"י כירורג. תודה לאל אינני סובלת מהשלכות כלשהן כתוצאה מהקרע. בבית החולים נאמר לי שיכול להיות שבהריון הבא אצטרך לעבור ניתוח קיסרי ונשלחתי לבצע בדיקת מנומטריה ואולטרסאונד. אני לא מעוניינת לבצע את הבדיקות הפולשניות האלה. אני בהחלט אבחר באופצייה של ניתוח קיסרי בהריון הבא אך אני מעוניינת לבצע ניתוח קיסרי ע"י מנתח פרטי שאבחר. האם רופא יכול לכתוב המלצה בכתב לחברת הביטוח לניתוח קיסרי גם אם לא אעבור את הבדיקות שציינתי?

יעל שלום, אם יש בידך תיעוד אודות קרע בדרגה 3 (קרע המערב את סוגר פי הטבעת) בלידה הקודמת, ואת מעוניינת ללדת בניתוח קיסרי בלידה הבאה, לא הייתי עומד בדרכך. מבחינה פורמאלית נכון לבצע מנומטריה ואולטרהסאונד כדי להוסיף תוקף לבחירתך במקרה שקיים נזק שארי לסוגר, בין אם מבני ובין אם תפקודי. בברכה

23/12/2013 | 17:09 | מאת: יעל

אני יודעת שרצוי לעבור את הבדיקות האלה על מנת להוכיח יותר שכן נגרם נזק למקום. אכתוב לך מה שנרשם לי במכתב השחרור מבית החולים שבו ילדתי: לאחר הלידה בבדיקה מתגלה קרע פרינאלי מדרגה 3 הנמשך כאקסטנציה של האפיזיוטומיה לכיוון הרקטום. בבדיקתה בחדר הניתוח - קרע מדרגה 3B עם מעורבות של כ- 70-80% מהסיבים של ה- EXTERNAL ANAL SPHINCTER.ללא מעורבות הספינקטר הפנימי. בוצעה תפירה של הקרע בשיטת END TO END עם 4 תפרי 3-0 PDS. ולאחר מכן נתפרה האפיזיוטומיה. מהלך התפירה תקין. טופלה בזינט ופלג'יל במהלך הפעולה. המשך טיפול בדיאטת דלת שארים. האם לדעתך זה יספיק על מנת להוכיח את הנזק? אני עוניינת לעבור בדיקה פולשנית במקום הזה. עברתי טראומה והחלמה לא קלה בכלל כתוצאה מזה ולא מעוניינת להיבדק באזור הזה ע"י מיכשור פולשני.

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן