אחרי ניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

07/12/2013 | 11:27 | מאת: טלי

בוקר טוב לדוקטור ותודה על תגובתך. שנה אחרי ניתוח עם אותם תלונות חזרתי למרכז רפואי לבדיקות אורודינמיקה וציסטוסקופיה.תוצאות 1.שלפוחית יציבה , הענות תקינה . 2.קיבולת שלפוחית תקינה. 3.תחושה תקינה . 4ללא דלף שתן בוולסלבה . 5.ריקון תקיו סיכון ודיון: אין עדות לבעיה אנטמית או תפקודית של שלפוחית שתן . נראה כח מקור הבעיה הוא חולשה של רצפת האגן ולכן ממליץ על תרגיל שלפוחית ורצפת אגן. השאלה שלי :החולשה הזאת יכולה להיות תוצאה של הניתוח כי לפני לא נתקעתי בבעיה הזאת . ועם ניתן להוציא את הסרט הזה ולחזור למצב הקודם ?

ומה לגבי הציסטוסקופיה, האם נשלל גוף זר בשלפוחית או ארוזיה של הרשת? מה מבחינת התמיכה של כיפת הנרתיק וכיס השתן? האם הכל במקומו? בהחלט ניתן להציע טיפול מעבר לחיזוק שרירי רצפת האגן. החל בשינויים התנהגותיים והתאמת הדיאטה דרך טיפול תרופתי ואף ניתן לשקול הזרקת בוטוקס לשלפוחית (כמקובל בשלפוחית רגיזה). להוציא את הסרט - ניתן חלקית (יש אזורים שקשה מאד להגיע אליהם ללא הסתכנות בגרימת נזק) ולא בהכרח שפעולה כזו, גם אם תצליח, תגרום להעלמות התסמינים. בברכה, ד"ר בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן