נזקי לידה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

23/09/2013 | 19:30 | מאת: ציפי

שלום, מאחר ועם השנים חלה הידלדלות במסת השריר וכן רמת הפרוגסטרון פוחתת (מנו פאוזה), אם נשמור על מסת השריר (אימון) וניקח פרוגסטרון, האם הרקמות בגופנו יישארו "צעירות" ואז בעצם יעלמו חלק מבעיות הדליפות והצניחות למיניהן?

ציפי שלום, ההורמון אשר מופסק להיות מופרש מהשחלות במנופאוזה הוא בראש ובראשונה אסטרוגן. התהליך אשר מתרחש עם השנים הוא מעט מורכב יותר מכפי שאת מתארת, אבל בהחלט עבודה עקבית ונכונה יכולה לשפר ולשמר את תפקוד השרירים עד לרמה מסויימת. יש לזכור כי מאחורי חלק גדול של הבעיות עומדת טראומה שהתרחשה בלידה/ות לרבות הינתקות או קרע בשרירי רצפת האגן, היווצרות פגמים ברקמת החיבור התומכת, מעיכת כלי דם וסיבי עצב, פגיעות אשר עלולות להוביל לבעייה תפקודית מעבר למה שניתן לשקם ע"י אימון השרירים. בברכה, ד"ר בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

25/09/2013 | 10:04 | מאת: ציפי

ד"ר פיינר, הרי נשים פתאום מתחילות לסבול מתופעות של דליפת שתן, שנים אחרי הלידה (בכתובים: גיל 50...), והסיבה שמוסברת היא היחלשות של הרקמות. האם זהה אומר שהנזקים שנגרמו בלידה (הקרעים והפגמים וכו') א. לא טופלו? ב. לא ניתנים לזיהוי חרף בדיקת רופא מומחה?

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן