תקנה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

23/09/2013 | 08:27 | מאת: רחל

ד"ר פיינר, 1.האם, לדעתך, יש מקום להוציא תקנה שכל יולדת תיבדק אצל אורוגניקולוג בסמיכות ללידה ככל שניתן, לצורך איתור וטיפול בנזקים באם ישנם? (אני מניחה שהמצב האופטימלי שבו אורוגניקולוג יהיה נוכח בכל לידה אינו ריאלי...?). 2. האם יש מגבלה כאן בפורום על מספר השאלות?

לדעתי אין זה ריאלי וכנראה שגם לא נחוץ שכל יולדת תראה אורוגינקולוג. לעומת זאת חשוב (ופעולות בכוון זה נעשות בארץ ובעולם בשנים האחרונות) להגביר את המודעות של צוותי חדר הלידה למניעת נזקים פרינאליים בלידה ולזיהוי הבעיות אם וכאשר קרו. התעמלות משקמת לרצפת האגן נהוגה כרוטינה בחלק מהמדינות בעולם המפותח... במקרה שמופיעים תסמינים המחשידים לבעייה ברצפת האגן חשוב לפנות להערכת אורוגינקולוג בין אם דרך רופא המשפחה או הגינקולוג המטפל. את מוזמנת לשאול ככל שתרצי, אשמח לענות. חג שמח

23/09/2013 | 19:17 | מאת: רחל

כדי שאישה תפנה לרופא במקרה של התסמינים המחשידים ולצורך ההמחשה: דליפת שתן, בריחת גזים, בריחת צואה, כאבים בעת קיום יחסי מין. מדובר בתופעות מביכות, מביישות ומי יודע מה עוד (כל אחת עם המטען הרגשי נפשי שלה). כדי לפנות לעזרה לעתים צריך לעבור משוכה כל כך גבוהה שאין אומץ. אולי צריך למצוא דרכים נוספות להעלאת המודעות בקרב האוכלוסייה המועדת לפורענות, היולדת. בכל זאת אני בדעה שיש להקדים תרופה למכה. תודה על התשובות.

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן