ניתוח רצפת האגן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

31/08/2010 | 07:05 | מאת: רונית

בת 45, מעונינת לעבר נתוח הצרת הנרתיק, האם בשלב זה בגילי מומלץ מראש לעשות "תיקון" ברצפת האגן, מהו אחוז הנשים שמגיעות לניתוחים אלו? במידה ואצטרך בעתיד הרחוק כן לבצע ניתוח רצפת אגן, לא יהיה קושי רב יותר ? מבולבלת , אשמח לתשובה, תודה

רונית שלום, בואי נעשה קצת סדר. המונח 'ניתוחי רצפת האגן' הינו שם כוללני המכיל סוגים שונים של ניתוחים מסיבות שונות, החל בניתוחים לתיקון צניחה של הרחם ודפנות הנרתיק, דרך ניתוחים עקב הפרעות בשליטה על הסוגרים, ליקויים אנטומיים כגון חיבור לא תקין בין אברים שונים ('פיסטולה') וכלה בניתוחים אסתטיים. במידה שקיימת בעייה המפריעה לך או פוגעת באיכות חייך (גם אם המדובר בבעייה הפוגעת באיכות חיי המין) ניתן לבדוק ולהווכך האם וכיצד ניתן לשפר את המצב הקיים ע"י טיפול שמרני או ניתוחי. הגיל הוא דווקא גורם פחות מכריע. ניתן לנתח בגיל 35 או 45 או 55 וכו' כל עוד הניתוח הנכון מבוצע למען המטרה הנכונה. חשוב כי המנתח יהיה בעל הכשרה נאותה בתחום ניתוחי רצפת האגן ועליו לשוחח ולהסביר מה התוצאות הצפויות של הניתוח ומה הסיכונים שעליך לדעת ולהכיר לפני שאת מחליטה (כמו לפני כל ניתוח). בהחלט קורה לעיתים שכעבור שנים יש צורך בתיקון ניתוחי נוסף, ונכון קשה יותר לטפל ברקמה שכבר נותחה בעבר אך הדבר אינו בלתי אפשרי ורבות מהנשים שאנו מנתחים עברו בעברן תיקון כזה או אחר. מקווה שעניתי לשאלתך. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן