ציסה בשחלה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

05/05/2010 | 19:22 | מאת: ליאן

שלום אני בת 29 נוטלת רואקוטאן 20 מ"ג מזה כחודשיים. מחר אני עוברת ניתוח להוצאת ציסטה מהשחלה האם הרדמה מלאה מסוכנת עם רואקוטאן? האם עליי ליידע את המרדים?

ליאן שלום, למיטב ידיעתי לא אמורה להיות בעייה לעבור ניתוח בהרדמה כללית תוך כדי טיפול ברואקוטאן. האזהרה העיקרית הקיימת בהקשר של התרופה הזו היא לא להרות, מחשש למומים בעובר. בכל מקרה טוב ונכון ליידע את המרדים בכל בעייה רפואית, תרופות שאת נוטלת, רגישות ידועה לתרופות וכו' וקרוב לוודאי שאף תתבקשי למסור פרטים אלו ע"י המרדים. שיהיה בהצלחה!

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן