תוצאות של ניתוח BURCH אחרי 13 שנים

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

09/01/2012 | 11:38 | מאת: שרון

שלום האם יש סבירות שניתוח BURCH שנעשה בשנת 1999 והצליח מאוד (אין לי כל בעיה במתן או שליטה על שתן)יגרום בדרך ישירה או עקיפה לצורך כעת ב קולפורופיה קדמית ואחורית והוצאת רחם (לא בודאות שיהיה צורך בהוצאתו כי יתכן שרק יש צניחת הנרתיק)

שלום שרון, קיימת סברה שאינה מוכחת שניתוח BURCH מעצם העובדה שהוא כרוך בהרמה של אזור צוואר שלפוחית השתן, משפיע על הגיאומטריה ועל הכוחות שפועלים ברצפת האגן ומגביר את הסיכון להופעת צניחה בדופן הנרתיק האחורי. בוודאי שאין לניתוח זה קשר להופעת צניחה בדופן הקדמי או צניחת הרחם. בברכה

09/01/2012 | 15:06 | מאת: שרון

לפי ההסבר שלך, האם חברת ביטוח יכולה(או יותר נכון הוגנת או מקצועית) על סמך סברה שאינה מוכחת ,בנושא הזה, להחליט שלא לכסות לי את הניתוח קולפורפיה קדמית ואחורית (ואולי הוצאת הרחם) משום שבעבר עברתי את ה BURCH- לטענתם כל מקרה הקשור לצניחת שלפוחית השתן או לתוצאות הניתוח ותוצאותיו מקווה שהסברתי את עצמי טוב- בקיצור בגלל שכבר עברתי BURCH הם טוענים שאין מקום ךאשר לי כעת, אחרי 13 שנים, את הקולפורפיה האם יש בכך הגיון רפואי או התנהלות לא הוגנת מצד חברת הביטוח?

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן