סיבוך אחרי TVT-0

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

23/11/2011 | 18:20 | מאת: סופיה

חודש אחרי הניתוח. כאבים באזור הסרט. מוחרף אחרי מאמץ.-יום עבודה. שיפור במנוחה, כשאין הפעלה של אזור האגן,מאמץ באזור הניתוח. על פי הרופא יש להזריק למרום חומרים משככי כאבים ואם לא עוזר - להוציא את הסרט. מה ידוע לך על הזרקת חומרים? האם עוזר? האם אכן זה מחייב הוצאת סרט? חלופה? תודה רבה

סופיה שלום, התופעה שאת מתארת אכן אופיינית לשיטת ה- TVT-O (אם כי אינה מתרחשת בשכיחות גבוהה) עקב מעבר הסרט בחלל הקרוי חלל האובטורטור בסמיכות לסיבי עצב. במקרים רבים הכאב משתפר או חולף מעצמו כעבור זמן ואם חלף רק חודש מהניתוח בהחלט יתכן שהמצב עוד ישתפר מעצמו. הזרקות מקומיות כוללות שילוב של תרופה לאלחוש מקומי יחד עם סטרואיד שתפקידו להפחית תהליכי דלקת המתרחשים באזור ובעקיפין להפחית את הכאב. התגובה להזרקות שונה מאדם לאדם ובחלק מהמקרים בהחלט יכולה להביא להקלה בתסמינים. הגיוני לנסות הזרקות לפני שמוציאים את הסרט מכמה סיבות: 1. לא תמיד קל להוציא את הסרט והניתוח אינו נטול סיכונים כיוון שהסרט עובר קרוב לצינור השופכה ובתהליך ההפרדה ביניהם עלול להיגרם נזק לשופכה או לשלפוחית (אמנם בסיכוי לא גבוה אך גם לא אפסי). 2. אין ערובה לכך שהוצאת הסרט בהכרח תפתור לחלוטין את בעיית הכאב. נראה לי שעדיף להמתין עוד זמן מה בסבלנות על אף הכאב תוך טיפול מקומי בתכשיר אסטרוגני (קרם אובסטין, טבליות וגיפם) ולתת סיכוי לשיפור ספונטני לפני ששוקלים התערבות ניתוחית. בברכה

24/11/2011 | 07:54 | מאת: סופיה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן