רקמת גרעון

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

13/04/2010 | 19:47 | מאת: סבטלנה

שלום, כ-10 חודשים לאחר שתילת פרוליפט אחורי של רצפת האגן עברתי מסכת כאבים בתר ניתוחיים ונאלצתי לעבור ניתוח שני עקב הצטלקות רגישה במרכז השדה הנתוחי הקודם-תחת הרירית הלדנית הטיפול שבוצע - כריתת הממצא ושיחזור דופן הלדן האחורית. כבר חודש לאחר הטיפול מרגישה כאבים חזקים . האם אני זקוקה לבדיקת דם . טיפול אנטיביוטי על מנת למנוע זהומים שנוצרו אז בגלל ההזנחה.מודה על תשומת לבך. אשמח לקבל את תשובתך בכבוד רב- סבטלנה -השם לא בדוי

סבטלנה שלום, כאב לאחר שתילת רשת סינטטית היא תופעה מתסכלת המוכרת למי שעוסק באופן שגרתי בניתוחים לשיקום רצפת האגן. שכיחותה ככלל אינה גבוהה אך גם אינה אפסית ועדיין לא ידוע מה הקפה המדוייק. קיימות מספר תיאוריות לגבי הסיבה לכאב, אחת מהן לדוגמא גורסת כי מתח הנוצר לאחר הניתוח בנקודות החיבור שבין השתל עצמו לבין הזרועות המקבעות אותו למקומו הוא הגורם לכאב. מעשית, חשוב שתעברי בדיקה גופנית מדוקדקת על מנת לזהות האם הכאב הינו מפושט בכל הנרתיק או ממוקד באזור מסויים ולשלול בעיות נוספות כמו חשיפת הרשת לחלל הנרתיק. בדיקת דם הינה פחות רלוונטית. השתלים המודרניים (כדוגמת פרוליפט) אינם נוטים להזדהם ולכן בד"כ אין צורך בטיפול אנטיביוטי. הטיפול יכול לכלול משחת אסטרוגן או טבליות אסטרוגן לנרתיק, פיזיותרפיה לרצפת האגן, הזרקה מקומית של תרופות לשיכוך כאב ולעיתים אין מנוס מהוצאה חלקית או מלאה של השתל. בברכה, ד"ר בני פיינר

14/04/2010 | 11:17 | מאת: סבטלנה

תודה דוקטור בני פיינר. קראתי את האינפורמציה המספקת סוף- סוף בים של פורומים ללא תועלת ישנו חדש-המיוחד. סבטלנה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן