צניחת רחם + שלפוחית שתן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

19/12/2016 | 07:41 | מאת: עירית

בוקר טוב ד"ר פיינר בת 42 אחרי 3 לידות אובחנתי בעבר אחרי הלידה שנייה עם צניחה ונאמר לי שרק לאחר סיום הלידות מומלץ להגיע לבדיקה ולהעריך את המצב, היום לאחר שאני מרגישה הדרדרות כגון מתן שתן דחוף ומנגד קושי במתן שתן, בלט שבולט, כמו כן קושי ביחסי מין הייתי מעוניינת לדעת לגבי המלצות על איזה ניתוח עדיף (אין לי ספק שאצטרך) ההחלמה ואם אפשר לשמוע מנשים שעברו את הניתוח על ההחלמה וההרגשה לאחר מכן. תודה מראש ושבוע טוב

עירית שלום, על מנת להחליט לגבי הגישה הניתוחית המועדפת יש צורך כמובן לבצע הערכה קלינית מלאה ולברר את מידת החומרה של הצניחה ואת מרכיביה באופן מדוייק. אין ניתוח אחד שמתאים לכל הנשים הסובלות מצניחת אברי האגן ויש מקום להתאים את הפתרון למטופלת הספיציפית ולמצב הקליני. ככלל באוכלוסיית הנשים הצעירות (ובכלל זה את בגיל 42) אני נוטה להעדיף את הגישה הבטנית - לפרוסקופית בכל הנוגע לטיפול בצניחת הרחם. בשיטה זו ניתן על פי רוב לתת מענה טוב לצניחה תוך שימור הרחם ולהימנע מביצוע פעולות כירורגיות בעומק האגן דרך הנרתיק. הגישה הלפרוסקופית לתיקון צניחת אברי האגן מצריכה מיומנות רבה הן בכירורגיה לשיקום רצפת האגן והן בכירורגיה לפרוסקופית מתקדמת. בהתאם לסוג הניתוח ולהקפו מוערך משך ההחלמה אך מומלץ לקחת בחשבון כארבעה עד ששה שבועות של הימנעות מפעילות גופנית מאומצת ומיחסי מין. לגבי שיחה עם נשים שעברו ניתוח דומה עליך לברר במסגרת בה את מתכוונת לעבור את הניתוח האם ניתן לקשר אותך לנשים אשר הביעו את הסכמתן לשוחח בנושא. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן