ניתוח לצניחת רחם

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

16/05/2010 | 23:17 | מאת: אתי

שלום רב אני בת 50 מועמדת לניתוח כריתת רחם עקב צניחה היום היתי בוועדה שהמליצה על כריתת רחם ללא רשתות לפי דברי המנתח הרשתות מפריעות בזמן קיום יחסי מין לכן הוא לא ממליץ עד כמה שבררתי עם חברות הם כן המליצו על הרשתות אשמח לקבל את דעתך בנושא ותודה

אתי שלום, השאלה ששאלת הינה מאד משמעותית ונמצאת בלב התחבטויות לא מעטות בקהילה האורוגינקולוגית בכל העולם. מהמידע שיש בידנו כיום ניתן לאמר שהוכח כי הרשת משפרת את התוצאה האנטומית כאשר משתמשים בה כדי לתמוך בדופן הקדמי של הנרתיק, כלומר מתחת חשחפוחת השתן. יעילות הרשת במדורים האחרים (תמיכה בדופן האחורית של המרתיק לדוגמא) בהשוואה לניתוח ללא רשת לא הוכחה. יתרה מזאת, צדק הרופא שלך כשאמר כי באחוז מסויים של הנשים עלול להיגרם כאב מסויים בעקבות השימוש בה. הדעה הרווחת במקומות רבים הינה כי באשה צעירה כמוך רצוי להימנע משימוש ברשת בניתוח ראשוני לתיקון צניחה. בברכה

17/05/2010 | 15:41 | מאת: אתי

תודה לך ד"ר פייבר עזרתה לי להחליט

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן