מתי ניתן לחזור לעבודה לאחר ניתוח תיקון צניחה?

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

15/12/2015 | 08:02 | מאת: מיכל

שלום רב, מניסיונך, מתי ניתן לחזור ללמד (חלקית) לאחר ניתוח תיקון צניחה בגישה נרתיקית הכולל כריתת רחם ועיגון דפנות הנרתיק? לתשובתך אודה.

מיכל שלום, נהוג להמליץ כ-30 ימי מחלה לאחר ניתוח כריתת רחם בטנית או נרתיקית. במידה שאת חשה בטוב, אינך חלשה או מסוחררת ובדיקת דם להמוגלובין מראה ערך סביר (לפחות מעל 11) ניתן לשקול חזרה לעבודה שאינה כרוכה במאמץ גופני מוקדם יותר. יש לקחת בחשבון שאם הינך מורה או מרצה עבודתך כרוכה ככל הנראה בעמידה ממושכת דבר העלול לגרום לכאב / אי נוחות או התעייפות לאחר זמן מה אך לא צפוי להיגרם נזק לתוצאות הניתוח. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן