סעיף שופכה- האם יכול לגדול?

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

25/11/2020 | 19:58 | מאת: שילה

היי, אני כמעט שנה אחרי לידה שלישית, לפני 3 חודשים אורו-גניקולוג איבחן סעיף בשתן (ממצאים וMRI) ואמר שמכיוון שמדובר בניתוח מאוד מסובך ושאני לא סובלת משום תסמינים אפשר להמשיך לעקוב.. בימים האחרונים הבחנתי שהממצא גדל, מרגיש שהוא התחיל להיות בולט מהנרתיק. האם זה חלילה יכול להיות סימן למשהו מסוכן? ממש הוט בעצם יכול לגדול? מעבר לכך אין שום סימנים קליניים.. הMRI לפני חצי שנה היה תקין. קבעתי תור שוב לרופא אבל עד אז אני לחוצה ואשמח לתשובה.. כמו כן, לא מוצאת שום מידע על הניתוח.. האם זה באמת ניתוח קשה ומסובך? מה לגבי ההחלמה והכאבים? אני ממש חוששת מצד שני, איכות החיים שלי נפגעה מאוד בגלל זה.. תודה!!

שלום שילה, ממצא שנראה בבדיקה קלינית ובהדמיה כסעיף שופכתי לא סביר שישתנה לגידול ממאיר (אם לכך את מתכוונת) אלא אם האבחנה מראש היתה שגוייה (הסבירות לכך נמוכה). סעיף שופכתי יכול לגדול עקב הצטברות של נוזל בתוכו או בעקבות תהליך דלקתי. הקושי העיקרי בניתוח נובע מהסמיכות לצינורית השופכה והחשש מפגיעה בה. מדובר בניתוח עדין המבוצע בזהירות המירבית. לעיתים מבנה הסעיף השופכתי (לדוגמא אם הוא עוטף את צינורית השופכה מסביב ולא רק מתבלט מתחתיה) עלול לתרום למורכבות הניתוח וצדק הרופא שהמליץ על מעקב במידה שהממצא קטן ואינו מציק. אם כעת המצב הקליני השתנה זה בהחלט מצדיק הערכה נוספת ויתכן שיש מקום לשינוי הגישה ולהמליץ על ניתוח בכל זאת. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן.

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן