שינוי איבר המין לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

03/11/2020 | 13:46 | מאת: דנה

אני אמורה לעבור ניתוח עקב צניחת הרחם האם ניתוח אורגניקולוגי גורם לשינוי בצורת הפות ? תודה רבה

דנה שלום, תלוי מה כולל הניתוח. לעיתים כחלק מהניתוח מבוצע תיקון של אזור פתח הנרתיק למשל עקב צלקת אפיזיוטומיה שמעוותת את הפתח או פגיעה ברקמות התומכות בעקבות לידות אשר גורמות להרחבה ניכרת של פתח הנרתיק. אבל אם לא מבוצע הליך כדוגמת אלה, עצם הטיפול בצניחת הרחם אינו אמור בד"כ לשנות את צורת הפות. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן