הריון אחרי ניתוח הרמה של השלפוחית

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

27/09/2020 | 23:14 | מאת: רוית

האם ניתן ללדת לאחר ניתוח של הרמת שלפוחית השתן? לא לידה ראשונה. עברתי קיסרי 1 ואחריו 2 לידות רגילות

רוית שלום, עקרונית - ניתן יותר לעומק - תלוי במשך שנים היה נהוג להמליץ שלא ללדת לאחר ניתוח לתיקון צניחת אברי האגן. הסיבה לכך היא גם החשש מפני הישנות הצניחה, מה שעלול להצריך התערבות נוספת וגם העדר מידע מספק בספרות המקצועית באשר להשפעת לידה נוספת על תוצאות הניתוח ולהיפך, כלומר השפעת העובדה שהרקמה עברה ניתוח לתיקון הצניחה, על מהלך הלידה ותוצאותיה (מעבר הילוד בתעלת הלידה, פוטנציאל לקרעים וכו'). כיום יש קצת יותר מידע ברמה של סדרות מקרים אשר מצביע לכאורה על אפשרות ללידה נוספת לאחר תיקון. שיקול נוסף הוא מה בדיוק בוצע בניתוח להרמת השלפוחית. במקרים בהם נעשה שימוש ברשת בדפנות הנרתיק לצורך תיקון הצניחה, מאד מומלץ להימנע מלידה וגינלית נוספת וכדאי אם כבר לשקול ניתוח קיסרי מתוכנן. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן