ממצאי אמ אר איי בחשד לאנדומטריוזיס

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

07/09/2020 | 18:46 | מאת: אלה

תוצאות האמ אר איי שלי מראות כך: נוזל צפקי באגן הקטן 3 מוקדים קטנים של עוצמת אור גבוה בT1WI בשולי הנרתיק העליון קוטרם עד 7ממ מוקד נוסף של עוצמת אור גבוה זהה בספטום הוזיקו וגינאלי משמאל לקו האמצע מוקדים חשודים לזריעה אנדומטריאלית מה זה אומר? איפה האיזורים האלה נמצאים? זה אומר שיש לי אנדומטריוזיס?

אלה שלום, הנגעים המתוארים ב-MRI ממוקמים בחלק העליון של הנרתיק ובמרווח שבין דופן הנרתיק הקדמי לשלפוחית השתן. צויין כי הנגעים הללו יכולים להתאים לנגעים של אנדומטריוזיס אבל האבחנה של אנדומטריוזיס היא בסופו של דבר קלינית, ומבוססת על התסמינים שאת חווה, על הבדיקה הגופנית שמבצע הרופא ובנוסף על ממצאי בדיקות עזר כגון ה-MRI. לא ניתן לקבוע אבחנה רק על סמך בדיקת הדמייה. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן