צניחת רחם לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

05/09/2020 | 22:36 | מאת: חיה

שלום! אני בת 43. לאחר 3 לידות רגילות ו3 קיסריות. לפני כשנתיים עברתי ניתוח לתיקון צניחת רחם. לאחרונה, התברר לי ששוב יש צניחה. מה הסיבה? תודה

חיה שלום, חשוב להבין שבמהות הכירורגיה המשקמת ביצוע מניפולציות כירורגיות בטכניקות שונות במטרה לפצות על כשל של הרקמה התומכת. זה שונה למשל מניתוח לכריתת התוספתן במצב של דלקת חדה בתוספתן, מצב שבהגדרה לא יוכל לעולם להישנות לאחר כריתת האיבר החולה. עם זאת בניתוחים לשיקום רצפת האגן ניתן כיום להשיג שיעורי הצלחה מצויינים ולאורך זמן וכן ברשותנו כיום מגוון רחב של גישות ניתוחיות מתקדמות (לדוגמא ניתוחים בגישה לפרוסקופית ורובוטית עם וללא שימוש בשתלים) אשר מאפשרים להעלות עוד יותר את שיעורי ההצלחה של הניתוח. מציע לך לפנות לייעוץ אורוגינקולוגי נוסף כדי לקבל מידע על האפשרויות העומדות על הפרק כעת. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה וכירורגיה לרצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן