שרירי רצפת אגן מכווצים וכניסה להריון

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

06/11/2015 | 19:33 | מאת: דניאל

האם מצב של כיווץ יתר בשרירי רצפת האגן יכול למנוע כניסה להריון או להוות בעיה בכניסה להריון? ( המחשבה שכאילו בגלל שהכל מכווץ ו"סגור" אולי הזרע לא מגיע לביצית?) האם עשיית תרגילים של כיווץ והרפייה של שרירי רצפת האגן לאחר קיום יחסים יכול למנוע מהזרע להגיע ליעדו לביצית? ובגדול האם יש קשר בין שרירים מכווצים יתר ברצפת האגן לכניסה להריון ובריאותו של הריון תודה

דניאל שלום, כיווץ יתר של שרירי רצפת האגן, תופעה המכונה 'רצפת האגן היפרטונית' עלול להוות אתגר בכל הקשור לקיום יחסי מין כתוצאה מכאב הנלווה לחדירה ולעצם האקט המיני. אחת שהמכשול הזה הוסר לא אמורה להיות הפרעה במסלול המפגש בין הזרע לביצית ובהשגת הריון. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן