ניתוח לתיקון רצפת האגן עם רשת קידמית

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

23/07/2020 | 09:38 | מאת: עדי

שלום, יש לי צניחה רמה 3 (בת 40) והרופא המליץ לי לעשות ניתוח לתיקון עם רשת קדמית. הוא ציין כי זה לא בהכרח בהרדמה רגילה. אשמח לדעת במה זה תלוי ובאיזה שלב מחליטים אם לבצע הרדמה מלאה או לא. כמו כן זו שיטה חדשה יחסית, האם היא מומלצת לדעתך (ביחס לניתוחים מסוגים שונים ) ומה היתרונות/ חסרונות של שאר הפרוצדורות. תודה מראש

עדי שלום, בנוגע להרדמה - אם הניתוח מבוצע בגישה וגינלית (דרך הנרתיק) ניתן לבצעו בהרדמה מלאה או בהרדמה אזורית (ע"י זריקה בגב, דומה לאפידורל). למנתח זה לא משנה וההחלטה בד"כ מתקבלת בשיתוף הרופא המרדים תוך התחשבות בהעדפתה של המטופלת. מרבית הניתוחים מבוצעים בהרדמה כללית אבל כאמור אין בכך הכרח. בנוגע לרשת - לפני כשנה אסר ה-FDA על חברות מסחריות בתחום לשווק רשתות לתיקון צניחה שנועדו להשמה דרך הנרתיק. זאת לאור דיווחים על סיבוכים ספיציפיים ששכיחותם גבוהה יותר בשיטה זו. פרקטית, מאז השימוש ברשתות אלה פחת בצורה דרמתית בכל העולם. כלל זה נכון גם למתרחש בארץ ועל פי ההמלצות המקובלות כיום (כולל בנייר העמדה של האיגוד הישראלי לגינקולוגיה) ההמלצה ככלל היא להימנע משימוש ברשת דרך הנרתיק למעט במקרים מאד מאד ספיציפיים ולאחר דיון נרחב עם האשה בנוגע ליתרונות מול חסרונות, סיכונים רלוונטיים ואפשרויות חלופיות כגון ניתוח בגישה וגינלית ללא רשת או ניתוח בגישה לפרוסקופית (דרך פתחים זעירים בדופן הבטן). כיוון שיש בידנו מגוון גדול של אפשרויות טיפול וגישות ניתוחיות שלא מצריכות השמת רשת דרך הנרתיק, נראה לי שעקרונית נכון להעדיף את אחת הגישות האחרות, בפרט באשה צעירה בת 40. כמובן שכל הנאמר הוא כללי ועקרוני אבל רק לאחר בדיקתך ניתן לייעץ באופן ספיציפי לגבי הפתרון המתאים ביותר עבורך. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן