ציסטה באגן עם חשד לדברטעקולה של שופכה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

29/04/2020 | 16:28 | מאת: דנה

שלום לפני שנה וחצי היתגלתה אצלי ציסצה בגודל של 4 ס"מ עם נוזל עכור עם ספטציה מרובה שצמודה לדופן קידמית שלנרתיק ועוטפת את השופכה מצד שמאל בפיענוח mri חדש לדברתיקולה של שופכה אך בציסטוסקופיה לא ניצפה פתח לפני שנה וחצי הרגשתי קובד באגן וכאב צורב מאוד . עם הזמן כאבים נרגעו אך אני מרגישה שנפלתי בין הקיסאות אורולוגים אומרים שאם אני לא רוצה לעבור ניתוח בשביל להוריד דברתיקולה לא עוסים מעקב לדברתיקולה . וגניקולוגים אומרים שזאת לא בעיה גניקולוגית. בגלל שיש ספטציה בציסטה יש סיכון שזה יעבור לממעירות איך ניתן לעקוף אחרי זה אני חושבת שאלי לעשות אולתרסאונד תלת מימד לפחות פעמיים בשנה השאלה אצל מי להיות במעקב גניקולוג או אורולוג . חשוב לציין שבמשך שנה וחצי לא היו סימפטומים לדברטיקולה כמו דלקות שתן דם בשתן וכו' . אשמח לקבל תשובנ תודה מראש

דנה שלום, בין אם מדובר בסעיף (דיברטיקולה) ובין אם בציסטה נרתיקית שאינה קשורה לשופכה ניתן לבצע את המעקב והטיפול ע"י רופא מומחה באורוגינקולוגיה (תחום ברפואת נשים העוסק ספיציפית בבעיות באזור רצפת האגן לרבות מערכת השתן התחתונה, מערכת הרבייה וחלקה הסופי של מערכת העיכול ונקודות הממשק של המערכות הללו זו עם זו). בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

30/04/2020 | 17:34 | מאת: דנה

הבעיה היא שכל אורגניקולוגים בכללית שפניתי אליהם מתעסקים עם בריחת שתן או עם צניחה של איברים באגן בגלל זה אני מרגישה ממש בחוסר עונים

סעיף שופכתי (דיברטיקולה) או ציסטה תת-שופכתית הן לחלוטין בעיות מעולם האורוגינקולוגיה כך שלא הייתי מתייאש. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

04/05/2020 | 18:25 | מאת: דנה

האם אפשר לקבל המלצה לאורוגניקולוג באזור מרכז תודה מראש

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן