ניתוח כריתת ציסטת ברטולין

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

06/03/2020 | 18:13 | מאת: ענת

שלום אני עתידה לעבור ניתוח כריתת ציסטות ברטולין משני הצדדים. האם הכריתה היא כריתה של כל הבלוטה? זאת פעם ראשונה שיש לי ציסטות שם ואני אישה צעירה בת 27 הבנתי שהבלוטות הנ״ל מפרישות חומר סיכה בעת יחסי מין. מה ההבדל בין כריתת ציסטות לבין ניקוז האם עש הבדל משמעותי בהחלמה? תודה

ענת שלום, בד"כ כורתים את הציסטה. את הבלוטה עצמה לא ניתן לראות בעין או למשש. האמת היא שמרבית הנוזל המופרש בעת יחסי מין מקורו בכלי הדם שבנרתיק (נוזל המכונה 'אקסודאט'). ניקוז מבוצע עפ"ר כאשר ישנה מורסה מזוהמת. השוני בתהליך ההחלמה לא אמור להיות גדול מאד. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

08/03/2020 | 11:26 | מאת: ענת

ראשית תודה לך על התשובה!!! שנית רציתי לשאול האם כריתת ציסטות ברטולין לא מחייבות שיסיר לי גם את בלוטות הברטולין או שזהו חלק מהניתוח? תודה רבה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן