קושי ביציאה אחרי קולפורפיה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

01/03/2020 | 11:01 | מאת: עליזה

שלום ד"ר פיינר מרגישה קושי בהתרוקנות /יציאות לאחר ניתוח קולפורפיה אחורית( וקדמית ,אך נראה שלא רלוונטית לשאלתי ) כמה זמן לוקח ללחץ ברקטום להשתחרר כיון שההרגשה ממש לא נוחה ויש לחץ בבטן ,גזים וברקטום כמובן .למרות שמשתמדת קבוע בנרות גליצרין או בנרות לטחורים זה עניין של שבועות חודשים ? בתודה מראש .

עליזה שלום, במרבית המקרים תוך 4-6 שבועות מוקל הלחץ באזור הדופן האחורי של הנרתיק אשר מעל הרקטום ומשנית לכך גם הקושי בפעולת מעיים. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן