צניחת שלפוחית ורחם ושאלה מה לעשות

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

22/02/2020 | 09:07 | מאת: רחל

שלום .אבקש לשאול שאלהץ2 רופאי נשים שנבדקתי טענו שיש לי צניחת רחם אבל לא בשלב ניתוח.הרופא שבדק אותי השבוע טוען שיש לי צניחה של שלפוחית שתן וצריך להרימה.למי להאמין..?האם בניתוח עושים גם משהו לצניחת הרחם?האם יש לי כאבים כל הזמן וקשה לי לשבת על כסא בגלל צניחת רחם או שלפוחית שתן? תודה לתשובה

רחל שלום, במידה שאת חשה באי נוחות בעקבות הצניחה, אשר מתבטאת על פי רב ברקמה הבולטת אל (ולעיתים מעבר) פתח הנרתיק ותחושת כובד / מלאות זו בד"כ אינדיקציה לצורך בטיפול. טיפול אינו בהכרח מחייב ניתוח (ניתן לטפל בצניחה גם ע"י שימוש בתומכן - פסרי נרתיקי) אך טיפול ניתוחי הינו בהחלט אחת האופציות המקובלות לפתרון הבעייה. בניתוח חשוב לתת מענה לכל המדורים המעורבים בצניחה (כגון המדור הקדמי - צניחת שלפוחית השתן, המדור המרכזי - מתבטא בצניחת הרחם ולעיתים אף המדור האחורי - צניחה של הרקטום אל חלל הנרתיק). בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן