בדיקת אולטראסאונד וממצא של ציסטה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

02/01/2020 | 23:22 | מאת: ליאן

דר שלום, אני בת שישים וקצת, עשיתי היום u.s בגלל כאבים שהיו לי בבטן תקופה, רופא נשים בדק אותי וציין שהכל בסדר ושלח אותי לעשות במכון כי שם המכשור יותר טוב . להלן התשובות: רחם /דוגלס גודל הרחם(מ"מ)38x21x24 רקמת רחם תקין. רירית הרחם: בעובי 2 ס"מ תיאור הרירית סדירה חלל רחם עם נוזל בכמות מועטה בגודל 6.3(מ"מ דוגלס ללא נזל שחלה ימנית בגןדל 16x23 (מ"מ) ממצא 1: בתוכה ניצפה נוזל ציסטי צלול, עם גבולות סדירים בגודל (מ"מ) 14x17 שחלה שמאלית בגודל (מ"מ) 8x17 מבנה וגודל תקינים . שאלה בבקשה, האם רצוי להוציא את הציסטה למרות שהיא מאד קטנה שבעתיד זה לא יהפוך לממאיר ולא להיות רק במעקב? רופא נשים בבדיקת us יכול להוציא את זה בלי התערבות כירורגית כל שהיא? תודה מקרב לב על תשובתך, ליאן.

ליאן שלום, ציסטה שחלתית הינה מעין שק המכין נוזל. ציסטה יכולה להיות שפירה (מרבית המקרים) או לבטא תהליך ממאיר. בבדיקה שאת מצטטת הציסטה קטנה ואין בה מאפיינים המחשידים לגידול ממאיר. לפיכך ניתן להסתפק במעקב בלבד. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן