דחיפת צואה דרך הנרתיק לכיוון פי הטבעת

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

14/12/2019 | 05:32 | מאת: אני

אני סובלת מעצירות, וכדי לעזור לעצמי, אני מחדירה אצבעות לנרתיק ודוחפת החוצה את הצואה. האם זה מסוכן? מזיק?

שלום לך, נא ראי את הפוסט הקודם. נראה לי שמדובר באותה בעייה. אם אכן מדובר ב'רקטוצלה' (צניחה בדופן הנרתיק האחורי) הרי שאין מדובר בסכנה אלא במצב הפוגע קשות באיכות (ובנוחות) החיים. נשים הסובלות מכך מתלוננות על התרוקנות בלתי שלמה ועקב כך צורך תכוף במתן צואה, שלא לדבר על אי הנוחות שכרוכה בהפעלת לחץ עם האצבעות מתוך הנרתיק כדי לאפשר יציאה. במידה שאכן בכך מדובר (כמובן שחשוב להיבדק ע"י רופא על מנת לאשר את האבחנה) ניתן לטפל במצב זה ע"י פעולה ניתוחית פשוטה בה דרך חתך בדופן הנרתיק מבצעים חיזוק (ע"י תפרים) של רקמת החיבור החוצצת בין הנרתיק לבין הרקטום ותומכת ברקטום מלמעלה. בעקבות זאת מתקבלת תמיכה טובה (מעין 'גג' חדש) מעל הרקטום ונעלם הבלט הנרתיקי בעת יציאה. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן