הדבקויות בשחלה לאחרונה עם תופעות של גלי חום

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

02/12/2019 | 08:02 | מאת: נורית

השבוע האחרון אני סובלת לפתע מגלי חום קשים מידי לילה. מעולם לא חוויתי . אולטראסאונד מאבחן הדבקויות בשחלה. מעולם לא היו לי לפני כן אני במעקב סדיר. האם יש קשר בין פתולוגיה בשחלה לגלי חום מועצמים ?בת 56 וסת סדיר

נורית שלום, גלי חום הינם תסמין אופייני של המנופאוזה (גיל המעבר) ונובעים מסיום הפרשת ההורמון אסטרוגן על ידי השחלות. אין לכך קשר להידבקויות (בנוסף, גם לא לחלוטין ברור למה הכוונה 'הידבקויות בשחלה'). בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

02/12/2019 | 18:24 | מאת: נורית

הדבקיויות גורמות לדלקת שגורמות לפתולוגיה בשחלה. גלי חום שמתפרצים בשבוע אחד בהחלט יכולים לגרום לשאלה לגבי הקשר . אודה לתשובה מושכלת יותר . האם פתולוגיה בשחלה יכולה לגרום להפריה הורמונלית שתגרור כלי חום ?

"הדבקיויות גורמות לדלקת שגורמות לפתולוגיה בשחלה" - האמירה הזו אינה ברורה. הידבקויות באגן נגרמות בעקבות ניתוחים קודמים או בעקבות דלקת אגנית. הן יכולות לערב שחלה/חצוצרה אך אינן מהוות פתולוגיה בשחלה עצמה ואינן גורמות לשינוי בתפקוד ההורמונלי כך שקיומן או העדרן אינו מסביר את גלי החום שאת חווה.

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן