דימות אגן- דאגה ובקשה להסברים.

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

25/11/2019 | 20:33 | מאת: ליאת

שלום באשה בת 59 ידועים שרירנים גדולים ברחם+2 ציסטות. נשלחה לרנטגן אגן ירכיים עקב כאבים בעצם האגן בצד שמאל(השרירנים בימין). התוצוןת: - לא הודגם ממצא גרמי פתולוגי -הסתיידות באגן הקטן מימין-שרירן ככל הנראה. שאלותיי: מה הפירוש? האם זה מדאיג, מרמז חס וחלילה על סרטן? האם יש צורך בבדיקות נוספות ואיסה. תודה לתשובתכם

ליאת שלום, שרירן ברחם לעיתים נראה בבדיקת הדמייה (רנטגן) עם אזורים בהירים שנהוג לכנותם 'הסתיידויות'. לכשעצמו זה אינו ממצא מסוכן אבל כדאי להיות במעקב רופא נשים ולבצע בדיקת אולטרהסאונד גינקולוגי פעם בחצי שנה עד שנה. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

28/11/2019 | 12:47 | מאת: ליאת

תודה וברשותך המשך השאלה השאלה היא האם מעבר לאולטרסאונד שנעשה אחת לחצי שנה- ובו נראים השרירנים ושתי ציסטות,הממצא הרנטגני הזה מצביע על משהו נוסף,שוב- הכוונה לסרטן. אודה לך על תשובה ברורה,כלומר האם תשובת הרנטגן הזו רק מאשרת את מה שנצפה באולטראסאונד או מחריפה את התוצאות. תודה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן