הצרת הנרתיק באמצעות לייזר

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

07/10/2019 | 08:15 | מאת: תהילה

שלום. האם ניתן להצר את הנרתיק באמצעות לייזר או שרק בשיטת הניתוח הרגילה ?

שלום תהילה, הטיפול באמצעות לייזר מכונה Vaginal rejuvenation בלועזית (אין לו שם קולע בעברית) מטרתו להפוך את רקמת הנרתיק ליותר 'הדוקה' בין היתר ע"י שפעול תאים בעומק הרקמה לייצר חלבון הקרוי קולגן שהינו מרכיב חשוב בשריר ורקמת חיבור. כשמדובר בהתרחבות ניכרת של הנרתיק בעקבות טראומה רקמתית שהתרחשה בלידה יתכן שהמענה הכירורגי יעיל יותר. עם זאת, חשוב לזכור כי בהתוויות שאינה רפואיות המידע המחקרי הזמין לגבי סוגי הטיפול השונים פחות באיכותו מאשר כשמדובר באינדיקציות רפואיות כגון צניחת אברי האגן, אי נקיטת שתן, יובש נרתיקי בגיל המעבר וכו', בין היתר כיוון שבהתוויות שהינן יותר בעלות אופי קוסמטי או אסתטי קשה לכמת אובייקטיבית את התוצאות. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן