שאלה. מצב לא ברור .

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

06/10/2019 | 16:11 | מאת: אני

הי שלום ד"ר . האם מצב של התפשלות אנרקטולית recto rectal intussusception not obstructing זה בעצם מצב של צניחת הרקטום?פרופלס? אודה מאד למענה. .

שלום לך, מדובר בשתי בעיות שונות. התפשלות הינה מצב הדומה לשרוול המתקפל לתוך עצמו בעוד שצניחת הרקטום הוא מצב שבו החלק הסופי של המעי צונח ומבצבץ מבעד לפתח פי הטבעת. וקיים עוד מצב שונה מהשניים הקודמים המכונה רקטוצלה - צניחה של הרקטום לכיוון הנרתיק עקב החלשות הרקמה במחיצה שבין הרקטום לדופן הנרתיק האחורי. כל אחד מהמצבים הנ"ל מאופיין במופע קליני שונה ומטבע הדברים הטיפול שונה. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

08/10/2019 | 13:56 | מאת: אני

תודה על ההסבר!!

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן