האם חצוצרה מעובה זה מצב הפיך

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

26/09/2019 | 12:47 | מאת: שיר

בזמן pid נאמר לי שהחצוצרה שלי מעובה.(45*17) רציתי לדעת האם זה מצב הפיך? אם כן איך? האם זה אומר שלא אוכל להיכנס להריון באופן טבעי? והאם יש דרך לדעת מה המצב היום? אני ארצה להיכנס להריון בעתיד והדבר מטריד אותי מאוד תודה רבה!

שיר שלום, במהלך דלקת אגנית יתכן כי החצוצרה תראה מעובה ומכילה נוזל. מצב זה יכול לעיתים להיות הפיך אך יתכן גם שהינו מרמז על כך שהחצוצרה סתומה בקצה כתוצאה מהתהליך הדלקתי או מהיווצרות הידבקויות באגן. כדאי לחזור על בדיקת אולטרהסאונד לאחר ההחלמה לצורך הערכת מצב עדכנית. כך או כך אין זה אומר שלא תוכלי להרות באופן טבעי כיוון שקיימת גם חצוצרה בצד השני. בהצלחה. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן